Aanbieding!

Draagbare wok brander

 199,00  175,00

24 op voorraad

SKU: 111 Categorie:

Beschrijving

Draagbare wok brander

 • De Jansberg draagbare wok brander heeft een krachtige vlam voor hoge temperaturen. Hierdoor blijven voedingsstoffen en smaak zoveel mogelijk behouden.
 • De Jansberg draagbare wok brander staat veilig en stabiel, is voorzien van in hoogte verstelbare poten, en is eenvoudig te demonteren. Handig voor transport en opslag.
 • Buiten wokken is lekker en gezond. Veel variaties en technieken zijn mogelijk, maar de basis is: veel groenten en weinig vet!
 • De Jansberg draagbare wok brander is in een paar ogenblikken startklaar en is achteraf  makkelijk en snel te reinigen. Ideaal om door de week lekker buiten te koken. Bovendien, de keuken blijft schoon en fris.

  Jansberg 5-delige set

  Van Amerikaanse origine introduceren wij nu de Jansberg draagbare Wok brander. Een complete 5-delige set: 9,8 kW brander, wok, lepel, spatel, thermometer. De set is inclusief slang en drukregelaar, en exclusief de propaan gasfles . De brander staat veilig op hoge poten, die makkelijk te demonteren zijn. Hierdoor kan de wok brander overal mee naar toe genomen worden. Een krachtige brander om heerlijk buiten te koken op een manier zoals dat hier nog niet eerder kon. Jansberg staat voor veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

  Gebruik en onderhoud

  Vóór gebruik

  Op de wok is een transparante beschermlaag of coating aangebracht die verwijderd moet worden voordat de wok gebruikt kan worden. Om deze coating te verwijderen, schuur de wok, van binnen en van buiten met staalwol en zeep.  Spoel af met heet water. Vul de wok voor 2/3 met heet water. Laat het water 5 tot 7 minuten in de wok staan. Giet het water uit de wok en schuur de wok opnieuw met schuurspons en zeep. Schuur de binnen- en buitenkant, spoel de wok goed af en maak hem volledig droog met een droogdoek. Nu is alle coating van de wok verwijderd. Op dit moment is de wok klaar om ingebrand te worden met olie zodat hij niet roest en het eten niet aanbakt. Wacht hier niet mee, maar doe dit direct om eventuele roestvorming te voorkomen.

  Inbranden van de wok
  Gebruik  voor de binnenkant van de wok ongeveer ¼ kopje arachideolie of een andere kookolie (géén olijfolie). Plaats de wok op middelhoog vuur. Neem een doek of een stuk keukenpapier en wrijf de olie over de gehele binnenkant van de wok terwijl de wok op het vuur staat. Til de wok op en draai de olie door de pan zodat de gehele binnenkant met een laagje olie bedekt is. Haal de wok van het vuur en laat hem afkoelen. Herhaal dit proces drie of vier keer. Op deze manier  openen de poriën van het staal en worden ze met olie opgevuld. Zo ontstaat er een soort van natuurlijke anti-aanbaklaag, ook wel patina genoemd.  Aan de buitenkant kunnen ter bescherming één of meerdere lagen olie aangebracht worden. Doe dit pas nadat de binnenkant van de wok ingebrand is. De wok is nu klaar voor gebruik! Let wel: Een goed ingebrande wok wordt door het gebruik steeds donkerder van kleur. Ook zal de natuurlijk gevormde anti-aanbaklaag  steeds beter gaan werken.
  Gebruik en onderhoud
  Warm de wok voor gebruik altijd goed op totdat de olie gaat roken. Dit zorgt er voor dat de poriën in het staal goed openen en de olie erin kan trekken. Gebruik geen zeep om een ingebrande wok schoon te maken maar alleen heet water. Om aangebakken materiaal te verwijderen mag een borstel of schuurspons (niet zeephoudend) gebruikt worden. LET OP! Bij gebruik van zeep en wasmiddelen zal de natuurlijk gevormde anti-aanbaklaag (patina) beschadigen. Als de wok eenmaal schoon is, is het belangrijk dat hij volledig  drooggemaakt wordt. Zet hiervoor de wok op middelhoog vuur totdat alle sporen van water verdampt zijn.
  Zodra de laatste sporen van water verdampt zijn en de wok nog heet is, kan met een doek of keukenpapiertje een dunne laag olie op de binnenkant van de wok aangebracht te worden. Ook op de buitenkant kan een laagje olie aangebracht worden ter voorkoming van roest.
  Als de wok met zeep gewassen is kunt u de wok opnieuw inbranden volgens de instructies. Mocht de wok toch vochtig zijn geweest en is er roest ontstaan, dan is dit nog geen probleem. Schuur de pan om alle roest te verwijderen en brand de wok opnieuw in.
  Niet in de vaatwasmachine wassen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Draagbare wok brander” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-4752722-12